Domov
Kazalo strani
Elektronska pošta
 
Dejavnosti - HACCP in zdravstveno tehnični pogoji
HACCP in zdravstveno tehnični pogoji

Dejavnost se izvaja v Centru komisijskih pregledov

 

HACCP sistem (Hazard Analysis and Critical Control Point System) je preventivni sistem, ki omogoča identifikacijo oziroma prepoznavanje, oceno, ukrepanje in nadzor nad morebitno prisotnimi dejavniki tveganja v živilih, ki lahko ogrožajo človeka.

 

 

Cilj vzpostavljenega HACCP sistema je zagotoviti varna živila za potrošnika. Varnost živil je v glavnem dosežena z dobro higiensko prakso oz. spremljajočimi higienskimi programi, zagotovljena pa je s HACCP sistemom. To je sistem, ki je osredotočen na obvladovanje kritičnih kontrolnih točk.

Dejavnost HACCP in zdravstveno tehnični pogoji obsegajo:

Svetovanje in strokovna pomoč pri uvajanju HACCP sistema v vaše obratovalnice ali podjetja, predvsem pri ureditvi in pripravi ustrezne dokumentacije (navodila , postopki, obrazci, izobraževanje...)

 

Arhiv novicPohvale in pritožbeKoristne povezaveO avtorjihIskanjeZasebnost Copyright IVD 2006